Интериорните врати изразяват характера на стопаните

Ролята на интериорните врати за съвременния дом е много голяма. Те изразяват характера на стопаните и изразяват техните виждания за стил и естетика. Ето защо, когато обзавеждате жилището си, е желателно да се запознаете с вътрешните врати от Борман България, които идват при Вас в различни разцветки, декорации, текстури и още допълнителни елементи.

Каква е модата при интериорните врати?

В зависимост дали ще изберете модерни или съвременни врати, ще получите различни дизайнерски концепции, с чиято помощ ще оформите интериора в апартамента или къщата. В началото най-предпочитани бяха класическите бели интериорни врати, тъй като се комбинираха с останалите мебели и даваха изчистен вид на различните видове помещения.

Тенденциите при интериорните врати са свързани с комбинациите между дърво и стъкло, различни стъклени геометрични форми, светли нюанси на цветовете и много други. Немалко домакинства пък се ориентират към ретро визията на вътрешните врати, която създава добра битова атмосфера и със сигурност гостите Ви ще отчетат това прекрасно старинно излъчване.

По-важното е, че модата при интериорните врати, се диктува от иновативните технологии и здравите материали спомагащи за по-лесната експлоатация и високата функционалност на продуктите. Голяма част от експертите по дизайн на интериора обръщат огромно внимание именно на вратите, когато извършвате ремонт на дома и търсите добър интериорен ефект.

Няколко бързи съвета за избор на интериорни врати

В случай, че Ви предстои покупка на интериорни врати, то ето няколко детайла, за които трябва да съблюдавате, когато отидете до магазина или фирмата, от която ще поръчате продуктите:

  • Точни размери – важно е да вземем точните размери на строителния отвор, за да видим дали те са стандартни. Това е така, защото повечето вътрешни врати на пазара се продават в стандартен размер. Не ви препоръчваме да оразмерявате сами, защото може да допуснете грешка. Оставете тази работа на фирмените специалисти;

 

  • Начин на отваряне – изберете вида на отваряне. От вас зависи дали ще заложите на едностранно, или на двустранно отваряне. За по-нестандартните клиенти пък се предлагат сгъваеми и плъзгащи се врати, които допринасят за комфорта в дома ви;

 

  • Избор на материал – тук имате повече от една възможност. Интериорните врати най-често се правят от дърво, МДФ, ПДЧ, естествен фурнир, стъкло и пластмаса. Според вашите нужди ще посочите материала, който да пасне на помещенията ви.

 

  • Погледнете в перспектива – от голямо значение за Вас, е пространството, с което разполагате, а също така и цветовете на цялостната ви мебелировка. Помислете също и дали ще извършвате по-сериозен ремонт в близкото бъдеще и на какви разцветки ще наблегнете. По този начин може да направите по-точен и прецизен избор на врати.

А известно ли ви е и как се поддържат вратите (най-често от масив или МДФ с ламинатно покритие)? Вижте съветите за разтвор за почистване на врати…

Вашият коментар