Пожароустойчиви врати с Борман – къде не може без тях?

Възникването на пожар у дома или на обществени места, може да доведе до огромни материални щети, но и увреждане на здравето или загуба на живота. Ето защо на пазара се предлагат пожароустойчиви врати, с чиято помощ ще държите бедствието настрана от Вас за определено време, през което трябва да реагирате повиквайки противопожарната служба.

В тази статия ще ви запознаем с пожароустойчивите врати от Борман България и техните положителни качества. Фирмата предлага висококачествени продукти, които ще ви помогнат да отблъснете огнените стихии за 60 или 120 минути (степен на пожароустойчивост). А сега да разгледаме вратите под лупа.  

Колко време издържат противопожарните врати на пламъците?

Вратите против пожар са етикирани със стойности EI60 или EI120. Цифрата показва времето, през което вратата ще издържи на огъня.

На пазара могат да се открият и врати, които издържат до 240 минути, като тези продукти са малко по-скъпи от стандартните решения. Разбира се, устойчивостта на продукта, зависи и от материал, от който е изработен.

За времето, в което пожарът гори, вратата ще остане непокътната. Едва, след като измине посоченото време ще се появят деформации и е възможно огънят да навлезе в помещенията ви. Ето защо не чакайте да стане твърде късно, за да реагирате на възникналото бедствие.  

За какви обекти са препоръчителни пожароустойчивите врати?

Обикновено, пожароустойчиви врати, могат да се видят в обществени сгради и обекти. Така например те имат голямо приложение в институции, болници, училища, детски градини и търговски центрове. Главната идея е пожара да бъде задържан само в едно помещение, като през това време на разгара на пожара да се евакуират всички посетители на дадената сграда.

Съвременните пожароустойчиви врати от Борман обаче имат голямо приложение в апартаменти и къщи. Благодарение на модерните материали, от които са направени се постига добър интериорен ефект. Освен това вратите против пожар имат и други функционалности, като например топло и шумоизолация. Всичко това се нрави на днешните домакинства.  

Какво можем да кажем за дизайна на вратите против пожар?

Не мислете, че противопожарните врати, са лоши от гледна точка на дизайна. Това беше в миналото, а сега продуктите наподобяват класическите интериорни врати, с добра визия.

Потребителите могат да се възползват от врати против пожар с огнеупорно стъкло, което допринася за по-интересната визия. Разбира се, моделите са най-различни и разнообразни. И, ако сме свикнали да виждаме, врати против пожар само в обществени сгради, то сега те са напълно приложими в домашни условия, като се съчетават с останалата мебелировка на жилището ви.

Изборът от цветове е много голям и се намират някои много интересни текстури и декорации. По този начин може да получите безопасна, функционална и красива врата.  

Колко струват вратите, които ни пазят от пожари?

Ако изберете пожароустойчиви врати от Борман, ще получите прекрасни оферти на достъпни цени. Последните зависят най-вече от времето за устойчивост на горене и размерите на вратите.

Сумите се движат от 530 до 800 лева, а могат да се намерят и някои по-евтини вариант. Разбира се, не ви съветваме да гледате най-евтиното, а да заложите на качеството.

Инвестирайки в противопожарна врата Вие си осигурявате повече спокойни мигове в дома или на работното място. Още повече, че днес ставаме свидетели и на умишлени палежи, което е много притеснително и по-добрата идея е да се подсигурим срещу подобен тип действия. В крайна сметка веднъж плащате и си гарантирате повече сигурност за много години напред.  

Кой произвежда металните врати против пожар?

Борман България предлага метални врати против пожар от най-големия производител в Източна Европа – Valberg. Продуктите идват до клиента с две години гаранция и сертификат за качество. Имайте предвид, че дори след гаранционния срок, стоката няма да се повреди и деформира, тъй като ние сме направили всички необходими тестове и анализи на вратите.

За разлика от анонимните врати на разни китайски производители, тук можете да се запознаете с произхода на продукта и историята на компанията, която стои зад него. В официалния уебсайт на Борман ще намерите и допълнителна информация по този въпрос.  

Какви са другите качества на този вид врати?

Както написахме и по-горе пожароустойчивите врати имат и друга функционалност. Техните достойнства не свършват с издръжливостта на горене.

Заради вложените материали те не допускат проникване на студен въздух и по този начин допринасят за енергийната ефективност в дома и работата ви. Тук не бива да пропускаме и шумоизолацията, която също е важна. Визуалните характеристики също са много добри, така че имате достатъчно основания да се насочите към покупка на противопожарна врата, независимо за какъв обект става дума.

Препоръчваме Ви сами да се уверите в нашите думи, като разгледате предложенията в интернет, където ще прочетете от подробни материали, описания и информация по темата.  

В обобщение

Пожароустойчиви врати се използва навсякъде. Те са важни за местата, където има повече хора, тъй като защитата им е основното задължение на държавни органи и частни собственици.

Добра изглеждащите и сигурни врати държат пожара заключен в помещението за 60 или 120 минути, а на Вас остава задължението да помогнете за бързото отстраняване на проблема. Надяваме се тази информация да е била ценна за вас, и да сте научили неща, които ще бъдат определящи при избора ви на врати против пожари. Пожелаваме ви успешна покупка.

Вижте във вратисофия.com за Пожароустойчивите врати Борман - средства за превенция на огнената стихия!

Вашият коментар